Kensington@Holland Park

Kensington@Holland Park

Kensington Gardensin länsi- ja pohjoispuolella on kallis asuinalue, jossa on paljon suurlähetystöjä. Kensington High Streetin kaupat vetävät tyylikkyydessään vertoja miltei Knightsbridgelle. Kensington Church Street puolestaan on hyvä paikka estiä mieleistään antiikkia. Holland Parkin ympärillä on upeita myöhäisviktoriaanisia asuintaloja, joista kaksi on avoinna yleisölle. Bayswater ja Notting Hill sen sijaan edustavat värikkäämpää ja kansainvälisempää Lontoota. Täällä sijaitsee keskihintaluokan hotelleja ja valtava joukko halpoja ravintoloita. Salailu on jo vanhastaan leimannut Bayswateria. Viktoriaaniseen aikaan yläluokan miehet pitivät rakastajattariaan Bayswaterin taloissa, ja siellä sattui myös hallituksen kaatumiseen johtanut Profumon seksiskandaali vuonna 1963. Nykyisinkin prostituutio kukoistaa täällä, joskin hillitysti. Bayswaterin pääkatu Queensway on täynnä klubeja ja kahviloita, lännempänä Portobello Roadilla taas pidetään suosittu katutori. Notting Hilliin muutti 1950-luvulla paljon länsi-intialaisia. Kaduilla järjestetään elokuussa värikäs kolmipäiväinen karibialainen karnevaali.

UNDERGROUND
Asema: High Street Kensington
Linjat: District ja Circle

Asema: Notting Hill Gate
Linjat: Central, District ja Circle

Asema: Queensway
Linjat: Central

Asema: Holland Park
Linjat: Central

NÄHTÄVYYDET
(kadut ja rakennukset)

Holland Park Abbotsbury Rd. Tämä pieni, mutta viihtyisä puisto on metsäisempi ja intiimimpi kuin sen itäpuolella olevat kuninkaalliset puistot Hyde Park ja Kensington Gardens. Holland Park avattiin 1952 viimeisille Holland Housen kartanon maille; pohjoisessa ja lännessä maat oli myyty 1800-luvun lopulla asuintalojen tonteiksi. Puistossa on säilynyt osa geometrisestä puutarhasta, joka istutettiin Holland Housen maille 1800-luvun alussa. Puistossa on myös japanilainen puutarha, joka valmistui vuonna 1991 London Festival of Japania varten. Puistossa vilisee riikinkukkoja ja muita lintuja.

Holland Park

Queensway Queensway on Lontoon kansainvälisimpiä katuja. Siellä on ravintoloita taajemmassa kuin missään muualla Sohon ulkopuolella. Joidenkin lehtikioskien valikoimissa on enemmän arabiankielisiä ja mannereurooppalaisia kuin brittiläisiä sanomalehtiä.

Queensway 1991

Kadun pohjoispäässä sijaitsee kupolikattoinen Whiteley’s ostoskeskus, joka lienee maailman vanhin tavaratalo. Sen perustaja William Whiteley syntyi Yorkshiressa vuonna 1863. Nykyinen rakennus on vuodelta 1911. Katu sai nimensä kuningatar Viktorialta.

Whiteley’s Shopping Centre 1997

Portobello Rd. Tällä paikalla on pidetty toria vuodesta 1837. Kadun eteläpää on nykyisin lähes kokonaan antiikkia, jalokiviä, matkamuistoja ja monenlaista muuta turistien suosimaa tavaraa myyvien kojujen peitossa. Kesäviikonloppuisin torilla on tungosta, mutta siellä kannattaa käydä nauttimassa vilkkaasta ja iloisen värikkäästä tunnelmasta, vaikkei aikoisi ostaa mitään. Hinnat eivät sitä paitsi yleensä ole edullisia, sillä kauppiaat ymmärtävät varsin hyvin tuotteidensa arvon.

Portobello Rd.

Notting Hill Notting Hillissa järjestetään vuosittain Euroopan suurin katukarnevaali. Vielä 1800-luvulla alue oli enimmäkseen peltoa. Notting Hillista tuli karibialaisten kulttuurien keskus 1950- ja 1960-luvuilla. Monet länsi-intialaiset nimittäin asettuivat Iso-Britanniaan muutettuaan aluksi tänne. Karnevaali pidettiin ensi kerran 1966. Se järjestetään elokuussa viikonloppuna, jolloin juhlijat ilakoivat kaduilla naamiaisasuissa.

Notting Hill

  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti